David (20) zavraždil otca – tyrana: Prezidentka rozhodla o jeho osude…

Začiatkom februára moderátor Vilo Rozboril doslova zariskoval pred divákmi relácie V siedmom nebi, keď sa rozhodol splniť prosbu mladej ženy. Tá vysnívala krátky výlet do Tatier pre svojho priateľa Dávida, ktorý sa však nedávno dopustil mimoriadneho skutku. Zabil svojho vlastného otca.

Mladík Dávid Bako má len 20 rokov, no v živote si prešiel skúsenosťami, aké by neprial ani najhoršiemu nepriateľovi. V septembri roku 2017 krátko pred dovŕšením plnoletosti zavraždil brutálnym spôsobom vlastného otca, avšak v pozadí otrasného incidentu stálo dlhoročné násilie.

Vtedy 17-ročný Dávid Bako z Galanty v domčeku, v ktorom býval s rodičmi, nožom a kladivom brutálne zavraždil vlastného otca. Ako sa ale ukázalo, chlapca k tomu dohnalo otcovo správanie k jeho matke aj k samotnému Dávidovi.

Obaja museli dlhé roky znášať psychické aj fyzické týranie zo strany otca-alkoholika, osudného dňa sa v Dávidovi niečo zlomilo. Keď videl, že jeho mamička po ďalšej hádke s otcom plače, schmatol kladivo a pristúpil k posteli, v ktorej opitý otec spal. Dávid mu kladivom zasadil tri rany do hlavy a potom ho 17-krát bodol do chrbta. Potom sa sám udal na polícii.

Dávid policajtom aj novinárom popisoval, čo ho k činu viedlo. „To, čo som si prežil, si neprežije každý. Nemôžem to nazývať detstvom, „povedal televízii Markíza. Jeho slová potvrdili aj susedia, ktorí o domácom násilí vedeli.

Rodina zúfalého Slováka poprosila o pomoc aj reláciu V siedmom nebi – Vilo Rozboril pred nástupom veľkonočných sviatkov preto informoval ľudí o padnutí finálneho rozsudku.

Článok pokračuje na ďalšej strane.