V Rusku končí Instagram, influencerka sa zrútila: „Je to zmysel života!“

Rusko na žiadosť štátneho cenzúrneho úradu od pondelka 14. marca vypne sociálnu sieť instagram s odôvodnením, že sa na sieti šíria výzvy na násilie proti ruským občanom. Je možné, že oveľa väčšie obavy má Rusko zo šírenia záberov a informácií z Ukrajiny.

V aktuálnom období si už takmer nikto nedokáže predstaviť život bez internetu, pričom sociálne siete zohrávajú v životoch nezanedbateľného množstva ľudí zásadnú úlohu. Kým niektorí ich využívajú na komunikáciu so vzdialenými príbuznými či priateľmi, pre iných znamenajú životný štýl, či dokonca zdroj príjmov.

Tak či onak, ruskí influenci začali prepadať panike. Nie z vojny, ale z toho, že prídu o kšeft. Ilustruje to video nariekajúcej influencerky, ktoré začalo kolovať po sieťach.

„Myslíte si, že byť instagramová blogerka je pre mňa len zdroj príjmov. Ale pre mňa je to zmysel života, moja duša, niečo, s čím sa budím a zaspávam, už zas*aných päť rokov v kuse,“ narieka cez slzy trhane dievča v obývačke, ktorá sa nijako nepodobá rozbombardovaným troskám domovov Ukrajincov, na ktoré pred viac ako dvoma týždňami začali padať bomby, viac ako 16 dní… v kuse…

Článok pokračuje na ďalšej strane.