Matku s 3 ročným dusiacim chlapčekom nemocnica odmietla prijať. Odkázali ich na 90 km vzdialenú nemocnicu! Dôvod je smutne slovenský!

Ako býva zvykom, v pravidelných intervaloch Vás informujeme o nepríjemných skúsenostiach ľudí so službami v zdravotníctve. Netýka sa to stále iba jednej nemocnice alebo iba z jedného kraja. Ľudia zdieľajú svoje nepríjemné skúsenosti z celého Slovenska.

O svoju skúsenosť sa mamička Andrea podelila na sociálnej sieti, nakoľko odpoveď nitrianskej fakultnej nemocnice je pri najlepšom na smiech.

Počas večere jej synček Max nechtiac vdýchol kúsoček mrkvy. V sekunde začal mať dýchacie ťažkosti, a začal veľmi silno kašlať. Nevedel sa ani nadýchnuť. Samozrejme rodina skúsila chlapčekovi pomôcť, ale nepodarilo sa kúsok mrkvy uvoľniť.

Tak prirodzene prvé čo napadlo rodičov, bolo sadnúť do auta a zobrať synčeka do nemocnice. Po ceste kontaktovali aj linku 112 ktorá vyslala záchranárov. Išlo to doslova o sekundy. So záchranným vozidlom sa stretli v čase keď bol chlapček opuchnutý a mal veľmi sťažené dýchanie. Záchranári preto okamžite kontaktovali fakultnú nemocnicu v Nitre kde chceli chlapčeka transportovať.

V nitrianskej nemocnici však dusiaceho sa chlapčeka odmietli prijať.

Celé vyjadrenie nahnevanej mamičky nájdete na druhej strane.