David (20) zavraždil otca – tyrana: Prezidentka rozhodla o jeho osude…

Každá strana má však dve mince a inak tomu nebolo ani v prípade vtedy len 17-ročného teengaera. Ako priznal aj pred kamerami, zosnulý mal jeho samotného i matku Frederiku opakovane verbálne i fyzicky napádať brutálnym spôsobom. “Tak ako každý deň som išiel pre otca do krčmy, no a už cestou nadával, že ju zbije, že ju dokope, že sme obyčajní hajzli a mne sa začali vynárať úplne všetky spomienky. Myseľ odišla a pracovali iba ruky. Vyčítam si to dodnes, lebo nielenže som zobral ľudský život, ale chcel som byť iný. A teraz ma ľudia uvidia takého istého,” povedal so smútkom v hlase moderátorovi.

Ako však priznal, napriek skutočnosti, aký bol jeho otec človekom, svoj čin mimoriadne ľutuje a keby mohol, moment, ktorý navždy zmenil jeho život, by vzal okamžite späť. “Aj napriek tomu, mal som ho celý život rád a stále som dúfal, do poslednej chvíle, že bude tým otcom, a zároveň aj tým vzorom,” dodal.

I keď sa nielen moderátor, ale aj mladík obávali, aká bude reakcia divákov na predmetný príbeh, tí ostali voči jeho trpkému osudu empatickí. Mnohí mu vyjadrovali mimoriadnu podporu, pričom verili, že od prezidentky Slovenskej republiky dostane milosť. Dávid síce uviedol, že je zmierený so svojim osudom a plne rešpektuje rozhodnutie súdu poslať ho do väzenia, no zdá sa, že sa na neho konečne usmialo šťastie.

Ako totiž len pred okamihom informoval Vilo Rozboril na sociálnej sieti Facebook, Dávid mal dostať tesne pred Veľkou nocou milosť! “Skvelá správa pred Veľkou nocou. Dávid, chlapec, ktorý to už nevydržal, praskli mu nervy a ukončil život tyranovi – DOSTAL MILOSŤ. Dávid, všetci pozdravujeme. Drž sa. A váž si druhej šance. Veľa šťastia,” odkázal mladíkovi.

FOTOGALÉRIA: