A JE TO TU! Návšteva pápeža už má dopad: Pribúdajú infikovaní, nakazený je aj arcibiskup!

Slovensko zažilo historicky štvrtú návštevu pápeža. Pred súčasným Svätým otcom už totiž Slovensko trikrát navštívil svätý Ján Pavol II., a to v rokoch 1990, 1995 a 2003. Pápež František priletel v nedeľu o 15:30 na letisko do Bratislavy, kde ho čakala prezidentka. Slovensko opustil v stredu, 15. septembra, o 13:45, keď odletel do Ríma.

Predtuchy odborníkov sa pomaly napĺňajú. Od návštevy pápeža Františka už ubehol týždeň a počty infikovaných stúpa. Nakazený je aj prešovský arcibiskup Ján Babjak.

Gréckokatolícky arcibiskup Ján Babjak, ktorý v utorok, 14. septembra, spoločne s pápežom Františkom celebroval v Prešove Svätú liturgiu Jána Zlatoústeho, bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19. Potvrdil hovorca Prešobabjakvskej gréckokatolíckej erchieparchie Michal Pavlišinovič.

Ako uviedol, vladyka Babjak absolvoval test v sobotu, 18. septembra, po tom, čo sa v piatok uňho začali prejavovať príznaky prechladnutia. „Arcibiskup Babjak je v karanténe. Je plne zaočkovaný a má ľahký priebeh a príznaky ochorenia,“ skonštatoval Pavlišinovič.

Článok pokračuje na ďalšej strane.