Je to horšie ako si myslíte! Pitva ľudí odhalila, že koronavírus je zákernejší, než SARS a AIDS zároveň!

Celý svet momentálne žije v strachu z koronavírusu, mnoho ľudí však vôbec netuší, ako nebezpečné ochorenie týmto vírusom je. Dnes sa spoločne pozrieme na to, čo prezradila pitva 19 ľudí, ktorí sa koronavírusom nakazili.

Svet je kvôli koronavírusu v stave globálnej pandémie. Pitva devätnástich obetí choroby Covid-19 odhalila, že jej následky môžu byť hrozné.

Zomretým kolabovali pľúca, odmieralo srdce alebo sa zmenšovala slezina. Choroba má dopady aj na imunitný systém, podľa odborníka je silná ako SARS a AIDS dohromady.

Na nový koronavírus stále neexistuje vakcína, odborníci sa ale vo výskume choroby Covid-19 snažia postupovať čo najrýchlejšie. So znepokojujúcimi závermi pitiev devätnástich obetí prišla čínska Národná zdravotná komisia. Vykonával ich patológ Liu Liang.

Koronavírus zasahuje predovšetkým pľúca, obetiam ich poškodili v rôznom rozsahu. Poškodil im tiež srdcovú svalovinu, na ktorú prebiehala nekróza. Bunky a tkanivá postupne odumierali. Zomretým sa tiež zmenšila slezina. Na výsledky pitiev upozornil portál Novinky.cz.

Článok pokračuje na ďalšej strane.