RECESIA S TESTOVANÍM POKRAČUJE: Ďalší starostovia nezabezpečia víkendové testovanie!

Iba začiatkom mesiaca polarizoval Slovensko prípad Branislava Becíka, starostu obce Dvory nad Žitavou. Ten doslova vypovedal poslušnosť súčasnej vláde a nariadeniam sa vzoprel v plnom znení.

Ako oznámil starosta Branislav Becík, samospráva sa začne venovať tomu, od čoho tu samospráva je. V obci zostane počas pracovných dní naďalej otvorené mobilné odberové miesto, kde sa zvýši testovacia kapacita. Obyvatelia od určitého veku dostanú od samosprávy FFP2 respirátory a vitamíny, najmä vitamín D.

„Končíme však s týmto nezmyselným krokom súčasnej vlády, kde len vystavujeme riziku našich zdravých obyvateľov. Prikláňame sa k názoru odborníkov, ktorí povedali nie celoplošnému testovaniu.

Ak nepočítam celoplošné testovanie na prelome októbra a novembra minulého roka, posledné dva mesiace celá naša samospráva suplovala hlúposti a ničím overené kroky súčasnej vlády. Dva mesiace boli vyťažení naši zamestnanci, ktorí nič iné neriešili, len príkazy a nariadenia, ktoré sa menili z hodiny na hodinu,“ skonštatoval Becík, ktorý k podobnému kroku vyzval aj zástupcov ďalších obcí.

Aj keď mu Igor Matovič adresoval nebezpečnú výstrahu, vyzerá to tak, že Becík svojim aktom motivoval ďalších starostov k nasledovaniu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.