Extravagantnú farmárku Lunu by ste pred Farmou nespoznali. Pozrite, ako sa zmenila!

Nikola Báleková nemá prezývku Luna len tak náhodou. Cestu zo svojich problémov totiž našla v spiritualite a šamanizme. Jej život zmenila náročná šamanská ceremónia. „Bolesť je úžasný liečiteľ,” tvrdí.

Slobodná a nespútaná osobnosť je zároveň milujúcou mamou dvoch detí. Stala sa ňou prvý raz v šestnástich.

Nemala ešte ani šestnásť, keď sa to stalo a otec dieťaťa ju okamžite opustil. Ibaže to zďaleka nebolo to najhoršie. Vyhrážal sa jej, že ju nechá dokopať do brucha, aby potratila, dokonca ju chcel prinútiť, aby brala drogy. Našťastie sa nič z toho nestalo a Luna všetko zvládla, aj keď to vôbec nebolo jednoduché.

Otec dieťaťa ju nechal, no jej rodina stála pri nej. K materstvu sa postavila zodpovedne. „Musela som rýchlo dospieť, zostala som bez kamarátov, svet sa točil okolo dcéry,” spomína. Skoré a neplánované materstvo však považuje za najúžasnejšie obdobie života. „Zo začiatku som z toho mala úzkosť, no dopadlo to dobre,” hodnotí. Dnes sa teší aj synovi: „S deťmi sa snažím mať rovnocenný vzťah. Rozhodnutia nechávam na nich, nech sa poučia. Som matka indiánka.” Výchove tak necháva voľný priebeh.

Článok pokračuje na ďalšej strane.