Peter Pellegrini poslal hlavnému hygienikovi Mikasovi drsný odkaz: Odstúp z funkcie!

Aktuálna situácia rozdeľuje Slovákov na dva tábory, pričom protipandemické opatrenia a s nimi spojené nariadenia poburujú občanov všetkých vekových kategórii.

Kým mnohí akceptovali fakt, že tohtoročné vianočné sviatky budú v rámci ochrany verejného zdravia iné, než ich poznáme z minulosti, tisíce ľudí ostali pohoršení z najnovšej zmeny vyhlášky.

Tá sa týka pozitívne testovaných poslancov na koronavírus, ktorí majú rovnako, ako “bežní občania”, ostať minimálne v desaťdňovej karanténe. Nová výnimka, ktorú v nedeľu večer narýchlo zmenil hlavný hygienik Ján Mikas, im však aktuálne umožňuje zúčastniť sa rokovaní a mimoriadnych úloh v prípade, že nemajú príznaky a používajú ochranné prostriedky, vrátane respirátora FFP2.

Práve táto skutočnosť, ktorá vošla do platnosti v súvislosti so záujmom predĺžiť núdzový stav, nenahnevala len voličov, ale aj opozíciu. Kým Milan Uhrík podal na hygienika trestné oznámenie a Robert Fico avizoval vo videu, aké tresty môžu hroziť politikom, ktorí prídu do parlamentu nakazení, Peter Pellegrini sa ihneď pridal, ktorý nešetril najmä hlavného hygienika Jána Mikasa, podľa neho by mal zvážiť odchod z funkcie, je mu veľmi ľúto, že sa prepožičal na politickú hru, napriek tomu, že jeho úlohou je chrániť zdravie ľudí.

Článok pokračuje na ďalšej strane.