Peter Pellegrini poslal hlavnému hygienikovi Mikasovi drsný odkaz: Odstúp z funkcie!

Dnes sa v Národnej rade uskutoční schôdza, na ktorú majú dovolenie prísť aj šiesti pozitívne testovaní poslanci. “A papalášizmus pokračuje. Dnes sa uskutoční schôdza Národnej rady, na ktorej chce koalícia schváliť bianko šek pre vládu, aby mohla kedykoľvek opakovane predlžovať núdzový stav až do konca volebného obdobia.

S veľkou pravdepodobnosťou však vládna koalícia nedisponuje potrebnou ústavnou väčšinou zdravých poslancov, aby tento zákon mohla prijať. A tak príde už niekoľkýkrát s pomocou rukou hlavný hygienik, ktorý včera vydanou vyhláškou zrazu umožnil prísť do parlamentu aj poslancom, pozitívnym na koronavírus,” objasňuje situáciu bývalý premiér.

Pellegrini sa sám pýta, ako chcú politici docieliť, aby ich ľudia rešpektovali, keď sami svoje vlastné nariadenia porušujú. “Akým príkladom idú, ak si papalášsky umožnia výnimky, o ktorých sa iným nemôže ani snívať? Už nám zrazu nezáleží na zdraví ľudí, keď má prednosť politika?”

“Je mi veľmi ľúto, že toto papalášstvo umožňuje sám hlavný hygienik, ktorý má v prvom rade dbať o zdravie všetkých ľudí na Slovensku. Ján Mikas už svojimi krokmi prekročil čiaru, ktorá delí odborníkov od politikov. A mal by zvážiť svoj odchod z funkcie, ktorá má a musí byť výlučne odborná,” dodáva na záver.

VIDEO: