Oklamali celý svet: KLAMSTVO o zachránených chlapcoch z jaskyne odhalené. Prezradili ako to bolo!

Záchrana mladých futbalistov zo zatopenej thajskej jaskyne bola pred pol rokom veľkou udalosťou, ktorú sledoval celý svet. Záchranári vtedy informovali médiá, že chlapci von plávali s potápačmi a podali im lieky proti stresu. Skutočnosť, ktorá teraz vyšla najavo, bola iná.

V júni 2018 sa celý svet prizeral na mimoriadnu záchrannú akciu mladých chlapcov. Dvanásť detí vo veku 11 až 16 rokov uviazlo pri nepriaznivom počasí spolu so svojím trénerom v jaskyni Tcham Luang Nang Non na severe Thajska. Potom, ako ostali odrezaní od sveta, strávili v tme neuveriteľných 18 dní.

Tréner chlapcov futbalového družstva, ktorý strávil v minulosti roky ako buddhista meditáciami, tak práve pomocou nich pomohol chlapcom nemyslieť na hlad a smäd až do príchodu pomoci. Po objavení družstva sa začala rozsiahla záchranná akcia, do ktorej boli zapojené stovky ľudí a jeden záchranár pri nej aj zomrel.

Chlapcov sa napokon po jednom podarilo dostať von živých a zdravých. Členovia tímu ale kvôli upokojeniu rodičov klamali…

Článok pokračuje na ďalšej strane…