Pardubická nemocnica sa vyjadrila ku kauze ADAMKO: Toto zdrvenej rodine odkázali!

Pred dvoma rokmi dnes desaťročnému Adamkovi operovali krčné mandle. Štyri dni po zákroku chlapec začal silno krvácať. Nedlho potom upadol do kómy a teraz má poškodený mozog. Jeho otec Ján Vyčítal hovorí, že v pardubickej nemocnici, ktorá za zničený život jeho syna údajne môže, sa správajú arogantne a odmietajú zaplatiť prípadné odškodnenie. Aká je reakcia pardubickej nemocnice na tieto silná obvinenia?

Podľa Jána Vyčítala, otca postihnutého Adamka, za celú kauzu môže personál pardubickej nemocnice. „Na mieste zistili, že ambulancia je zamknutá a opustená. Detská lekárka, ktorá ich sprevádzala, od syna vzápätí v pokoji s rukou vo vrecku odišla, bez toho aby mu akokoľvek pomohla. Neskôr ich opustila i bezradná detská sestra,“ popísal pred časom hrozný moment v nemocnici Jan Vyčítal. „Adamko má poškodený takmer celý mozog. Len ťažko, skôr vôbec človek nedokáže prijať túto informáciu, toto oznámenie lekárov.

Uvedomujete si, že už nikdy nebude nič ako predtým. Ale vlastne toto odmietate prijať. A nesmiete to prijať, pretože inak sa táto situácia ani nedá zvládnuť. Musíte veriť a dúfať, že sa Adamkov stav bude vyvíjať, „dúfa Adamkov otecko.

Redakcia eXtra.cz pardubickú nemocnicu oslovila, dozvedeli sme ale, že sa k prípadu nikto nesmie podrobnejšie vyjadrovať, keďže celú vec skúma polícia. Hovorkyňa Kateřina Semrádová ale menom nemocnice zaslala iba nasledujúce odkaz:

Článok pokračuje na ďalšej strane…