Česi pociťovali príznaky koronavírusu už na prelome roka: Nemohli dýchať a mali horúčky

Špekulácie o tom, že by sa koronavírus mohol v Českej republike objaviť oveľa skôr, než sa reálne potvrdilo, začínajú priamo padať z neba. V relácii A dosť! sa zúčastnilo hneď niekoľko ľudí, ktorí pociťovali príznaky Covid-19 už skôr, ale priamo na tento vírus nebrali ohľad, a to ani doktori, ktorí ich ošetrovali. Je možné, že koronavírus zasiahol oveľa skôr?

Nový typ koronavírusu sa v Českej republike nutne nemusel objaviť 1. marca. Je možné, že sa nákaza u ľudí dala potvrdiť už v decembri či v januári.

Niektorí totiž pociťovali silné respiračné ťažkosti, bolesti hlavy, kĺbov a pľúc, horúčky a malátnosť už na prelome roka. V tej dobe však nikto nebral koronavírus do úvahy, pretože samotná Čína o rozsahu epidémie robila veľké tajnosti …

Svedectvo ľudí a opis príznakov Pre reláciu A DOSŤ! na Zoznam TV sa vyjadrilo niekoľko desiatok ľudí, ktorí mohli byť koronavírusom nakazení. Bohužiaľ, nikto z nich nemohol byť testovaný, nepočítalo sa s tým, že by to práve tento vírus mohol byť, keď v tom čase vypukla epidémia iba vo Wu-chan a okolie.

Niektoré svedectvá sú veľmi podrobné a existuje isté percento pravdepodobnosti, že v Čechách, ale aj u nás vírus bol oveľa skôr. Dvadsaťdeväťročný Pavel Helt z Litvínova pre reláciu uviedol, že sa na prelome roku stretol s kolegom, ktorý sa vrátil z Thajska.

Prečítajte si ich svedectvá…

Článok pokračuje na ďalšej strane.