Po dolapení podozrivých si Zlatica Kušnírová spomenula na dôležitý detail a záhadný sen.

“Ale chválabohu, že ich majú. Som rada, že do vyšetrovania zapojili aj medzinárodný tím. Všetko je to aj vďaka tomu, že novinári neprestali prípad sledovať a aj ja som si furt otvorila ústa, všade o tom brešem,”zamyslela sa.

Polícii malo prácu uľahčiť aj to, že páchatelia nepostupovali pri vyhľadávaní Kuciakovho domu na internete príliš obozretne. A práve fakt, že vrah nebol jeden, ale mohlo ich byť viac sa vynoril vo sne priateľke Zlatice Kušnírovej. Tej táto záhadná spojitosť dáva zmysel až teraz, po dolapení páchateľov. Známa z Írska Kušnírovej prezradila, že vo sne ju navštívila Martina v čiernych šatách.

Spomenula si na to, ako jej dcérina kamarátka Janka žijúca v Írsku pri nedávnej návšteve porozprávala svoj sen s Martinou v čase, keď ešte netušila, že je mŕtva on i Janko.

V noci sa jej prisnilo, že k nej Martina prišla na jej svadbu vyobliekaná v čiernom. “Keď sa jej pýtala, že prečo má čierne oblečenie, Martina jej odpovedala: No a ty nevieš, čo sa nám stalo? A následne sa ospravedlnila s tým, že musí utekať ku Jankovi, ktorý leží v truhle a musí tam ísť niečo povedať,” prerozprávala Zlatica Jankin sen. Čo ju však šokovalo bolo to, Martina na Jankinu otázku, či trpeli, odvetila: “Nie, oni prišli, raz-dva urobili, čo mali a odišli preč.”Zlatica sa celý štvrtok nad tým zamýšľa: “Furt mám v hlave vetu Oni prišli. Mne až teraz docvaklo. Vždy sa hovorilo o jednom vrahovi. A dnes polapali viacerých.”

“To ma najviac zaujíma. Som presvedčená, že to šlo od vrchu. Ale ťažko je mne súdiť, keď nič nevieme a stále nám vravia, aby sme čakali. Možno je to ticho pred búrkou.”

Napriek všetkému ju potešilo, že aspoň malý úspech sa policajtom podaril a preukázali snahu celú záležitosť vyšetriť.