
Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú domácu huspeninu, tradičný recept ktorý je skutočne perfektný.
Huspenina, tradičný pokrm, známy aj ako studenina alebo aspik, má bohatú históriu, ktorá siaha hlboko do minulosti. V minulosti bola huspenina bežnou súčasťou jedálnička, najmä vo vidieckych oblastiach, kde ľudia vedeli využiť všetky časti zvieraťa pri zabíjačkách.
Huspenina sa pripravovala prevažne počas zimných mesiacov, keď prirodzene chladné prostredie umožňovalo jej jednoduché skladovanie. Skladala sa z bravčových častí, ako sú nožičky, kože, uši a kolená, ktoré boli dlhé hodiny varené, aby sa z nich uvoľnili kolagén a ďalšie výživné látky. Po ochladení sa vytvoril želatínový pokrm, ktorý bol nielen chutný, ale aj veľmi výživný.
Pripravte si túto chutnú vitamínovú porciu kedykoľvek.
Chutí skutočne na jednotku! RECEPT na nasledujúcej strane.
Článok pokračuje na ďalšej strane.