Babička mi povedala, prečo všetci predtým jedli TOTO a netrpeli na pandémie a vírusové ochorenia z jednoduchého dôvodu, ktorý by si mal každý prečítať!

Obsahuje mnoho dôležitých látok
Sadlo obsahuje celý rad dôležitých látok. Trebárs vitamín B4, ktorý ovplyvňuje metabolizmus bielkovín, predchádza skleróze a dokonca podporuje regeneráciu pečene. Ďalej obsahuje vitamín E, ktorý posilňuje steny krvných ciev a dokáže minimalizovať prípadný vznik krvných zrazenín. Tiež má vplyv na regeneráciu tkanív.

Opomenúť ďalej nemožno ani vitamín D, ktorý má vplyv na metabolizmus, na vstrebávanie vápnika, rovnako ako dokáže spomaľovať aj rast rakovinových buniek. K tomuto všetkému by sme mali pridať aj selén, ktorý je pomocníkom pri ochrane pred voľnými radikálmi. Ďalej masť obsahuje tiež zinok, ktorý zlepšuje dodávky kyslíka a podporuje bunkový rast.

Je tu tiež cholesterol
Sadlo obsahuje tiež cholesterol. Z časti ten zlý, čo je dôvod, prečo mnoho ľudí tento produkt neodporúča. Už ale zabúdajú na to, že obsahuje aj ten dobrý, bez ktorého sa naše telo nezaobíde. V tej chvíli hovoríme o masti ako o niečom, čo nie je až tak škodlivé, ako sa na prvý pohľad zdalo.

Áno, negatíva má, ale čo pozitíva?

Príde vhod v mnohých situáciách
Sadlo môže byť dokonca nevyhnutným pomocníkom pre naše telo, v mnohých situáciách. Hodí sa pri celkovej vyčerpanosti, keďže nám pomôže nabrať a udržať energiu. Ďalej je sadlo doporučované tomu, kto je vystavený pravidelné a veľkej fyzickej námahe.

Vhodné môže byť tiež v prípade močových kameňov, alebo pri problémoch s pečeňou. Opomenúť však nemožno ani to, že vo všeobecnosti by sa mal jeho príjem zvýšiť počas zimného obdobia.

Sadlo však môže mať pozitívny vplyv na elimináciu bolesti kĺbov, rovnako ako má vraj pomáhať aj s plešatosťou. Postup aplikácie je v tomto prípade rovnaký. Stačí len pravidelne mazať na konkrétne miesta na vašom tele.

Vhodné je aj v kozmetike
Sadlo nie je vhodné len vo chvíli, kedy chcete zlepšiť zdravie. Rad žien vám potvrdí, že sa hodí aj vo chvíli, keď chcete zlepšiť a tiež podporiť krásu. Hodí sa napríklad na bežnú hydratáciu pokožky a odstránenie suchosti.

Ďalej jej dokáže dať lepšiu pružnosť, vie ju tiež vyhladzovať a dokonca dokáže sadlo eliminovať vznik akné.

Pozitív má viac než dosť a ako vidíte, mazanie na chleba nie je jediná možnosť jeho využitia.