VIDEO 80 čiváv z chovnej stanice schovali na tajné miesto. Hamižná „chovateľka“ po nich pátra

Chovateľke odobrala krajská veterinárna správa spoločne s políciou takmer stovku zvierat. Otrasný prípad stále vyšetruje kriminálka. Pätina zúbožených psov prežívala vo výkaloch, ďalších osem desiatok zvierat sa tiesnilo v klietkach v byte panelového domu.

Čivavy potom putovali do starostlivosti veterinárov útulku a chovateľka na policajnú stanicu. Dnes je ich pobyt prísne utajený, majú sa ale k svetu.

Chovateľke hrozí zatiaľ obvinenie z troch trestných činov. „Podozrenie zo spáchania prečinu týrania zvierat v jednočinnom súbehu zanedbanie starostlivosti o zviera z nedbanlivosti a ďalej prečinu neoprávneného podnikania,“ povedala k prípadu plzenská policajná hovorkyňa Hana Rubášová.

Aj napriek tomu, že od začiatku celej kauzy ubehli už viac ako tri mesiace, žena zatiaľ obvinená nebola. Podľa polície hlavne preto, že ide o rozsiahly prípad. Ak by sa ale chovateľku podarilo za tieto trestné činy odsúdiť, mohla by skončiť vo väzení až na päť rokov.

Čivavy už nie sú v útulku

V útulku sa mali ošetrovatelia o čivavy starať až do začiatku súdneho pojednávania. Lenže náklady na starostlivosť o takého množstva psov sa vyšplhali na sumu okolo 66-tisíc EUR, a tak polícia pristúpila k ich prevozu.

Článok pokračuje na druhej strane.

▼▼▼