Čaputová sa v Tokiu postarala o poriadny TRAPAS: Pozrite, čo ukázala slovenská prezidentka

Zuzana Čaputová sa tento týždeň zúčastnila na niekoľkodňovej návšteve Japonska, počas ktorej bola okrem iného aj hosťom na intronizácií nového cisára Naruhita.  Avšak, ani ju neobišlo malé faux pas.

Japonsko má v posledných dňoch veľký dôvod na oslavu. Na trón tam zasadol 59-ročný cisár Naruhito, nový vládca Krajiny vychádzajúceho slnka. Jeho veľkú korunováciu sprevádzali slávnostné ceremónie, na ktoré sa prišli pozrieť zástupcovia 183 štátov sveta – tú našu reprezentovala prezidentka Zuzana Čaputová. Svojimi šatami však výrazne porušila prezidentskú etiketu.

Nejde síce o nič tragické, avšak oficiálnu udalosť sprevádzali veľmi prísne opatrenia. Okrem bezpečnostných zložiek sa k priamo k cisárovi dostali iba pozvaní hostia a niektoré médiá. Prezidentka sa oficiálnej časti zúčastnila v bledofialových šatách zahalených bielym plášťom.

Fotky Zuzany Čaputovej z korunovácie nevyšli práve najšťastnejšie. Napriek tomu, že bola hlava nášho štátu vo fialových šatách s bielym kabátikom prekrásna ako vždy, práve tie sa stali kameňom úrazu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.