Viete koľko by ste mali vážiť? Veľká tabuľka, ktorá vám povie či máte chudnúť alebo nie

Keď ženy začnú hovoriť o ideálnych rozmeroch tela, vzniká otázka: čo je ideálna váha? Po zodpovedaní tejto otázky je nielen zmätená žena, ale aj muž.

Niektorí s tým začnú niečo robiť, zatiaľ čo iní jednoducho nič nerobia, pokiaľ sa zmestia do svojich obľúbených nohavíc. V každom prípade by mala byť ideálna váha považovaná za zdravú váhu.

Pomer výška / hmotnosť
Príroda, ktorá dáva každej osobe určitú fyzickú veľkosť, nesleduje všeobecne uznávané štandardy krásy. Každý človek je jedinečný a snáď nie zámerne sme tak odlišní. Bohužiaľ sa väčšina žien cíti úplne odlišná a veria, že ich výška a váha nezodpovedajú ideálu.
Zdravá váha je taká, v ktorej sa telo cíti pohodlne. Po absolvovaní tejto jemnej linky dostanete ako darček kyticu mnohých chorôb: hormonálnu nerovnováhu, problémy s kĺbom alebo cukrovku.

Početné štúdie ukazujú, že priemerná žena teraz váži o 6 kg viac než jej obrys pred 22 rokmi. Áno, koncept ideálnej hmotnosti sa trochu zmenil: teraz je to o 5 kg viac.

Ako nájsť dokonalú rovnováhu? Normy krásy stanovenej médiami môžu znemožniť ľuďom, a to aj za cenu ich zdravia. Dokonca aj keby boli úplne zdraví s niekoľkými extra kilogramami.

Tabuľka zostavená skúsenými lekármi vám pomôže racionálne posúdiť vašu váhu a ďalšie zdravotné účinky. Hlavná vec však spočíva v tom, že ak sa cítite zdravá, vykašlite na to, čo ostatní hovoria. Si krásna!

FOTOGALÉRIA: