Desivé slová politického analytika: Štát môže za to, že tu potečie krv! A toto bude horšie a horšie…

oni neprestanú a na Slovensku potečie krv,“ uviedol vo svojom videu, pričom sám priznáva, že ho v niektorých situáciách rozčuľuje, keď ho iní ľudia upozorňujú na dodržiavanie hygienických pravidiel.

Podľa politického analytika Jána Baránka nenarastajú iba počty nakazených, ale aj napätie v spoločnosti. Podľa neho obrovskou chybou vlády je to, že štát zaviedol prísne reštrikčné opatrenia, no ich vymáhanie ponechal na bežných ľudí. Týka sa napríklad povinnosti nosiť rúška v interiéri.

Štát nerieši….
„Štát sa zbavil zodpovednosti, prijme nejaké reštrikčné opatrenie a jeho vymáhanie jednoducho nechá na bezbranných ľudí. Oni sú potom vystavení menšej či vašej zlosti, prípadne zlosti psychopata, ktorému povolia nervy a začne to riešiť násilím. A toto bude horšie a horšie, lebo oni neprestanú a na Slovensku potečie krv,“ varuje Baránek vo svojom videu.

„Ľudia to prestávajú zvládať. Už ja vidím na sebe, aká zlosť do mňa vojde, keď za mnou pribehne niekto, že nemám rúško,“ priznal analytik.

Politický analytik vyčíta kompetentným, že práve oni otočili ľudí proti sebe. ,,Vytvorili tu systém, kde doslova predavačku, čašníčku, postavia proti vám, lebo tá pod hrozbou straty zamestnania bude od vás vyžadovať očkovací preukaz. To je zle. Narastá napätie v spoločnosti,“ varuje riaditeľ agentúry Polis. Taktiež je presvedčený, že výrazný nárast nakazených je spôsobený návštevou pápeža Františka, čo má potvrdzovať aj informácia o dvoch infikovaných biskupoch.

Iba nedávno zhodnil očkovaciu lotériu. 

Je zrejmé, že očkovacia lotéria, ktorú zorganizoval Igor Matovič, môže dopadnúť neslávne,“ varuje Baránek. Dodáva, že sa to môže stať nielen preto, že to hovoria skúsenosti z krajín, kde sa o ňu pokúšali, pretože nás aj tak už notoricky skúsenosti z iných krajín nezaujímajú, ale preto, že, ceny sú vraj neatraktívne. „Kto by dnes už len chcel peniaze,“ konštatuje sarkasticky a pridáva, že práve preto sa odhodlal navrhnúť atraktívnejšie ceny, ktoré, podľa neho, vytvoria nával na očkovanie.

„Teraz by som vás teda chcel poprosiť, aby ste z troch možností vybrali hlasovaním tú najlepšiu cenu: USB kľúč s video nahrávkami všetkých tlačových konferencií Igora Matoviča, plastická operácia tváre, po ktorej budete vyzerať, ako Igor Matovič (vhodné najmä pre ženy alebo mesiac pobytu na opustenom ostrove len v spoločnosti Igora Matoviča,“ končí svoj humorne ladený status Ján Baránek a na samý záver dodáva: „Dopredu vám ďakujem za hlasovanie. Pomôže to všetkým!“