Zvrat vo vyšetrovaní kauzy Kuciak († 27)? Polícia sa mýli, povedala Kušnírová

Vo štvrtok sa Miroslav Marček, obvinený z podielu na vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, priznal, že to bol on, kto na nich vystrelil. Doteraz si však vyšetrovatelia mysleli, že figuroval iba ako vodič a strieľal druhý obvinený Tomáš Sz. Ako je možné, že došlo k takému obratu? Matka Martiny Kušnírová neskrýva pochybnosti.

Vo štvrtok došlo k veľkému zvratu v kauze zastreleného slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Obvinený Miroslav Marček sa priznal, že on na snúbencu vystrelil. „Myslím, že boli odstránené takmer všetky otázniky, ktoré vyplynuli z miesta činu. Vyšetrovateľ sa už bude môcť sústrediť predovšetkým na preukázanie viny objednávateľom vraždy, „ vyhlasoval advokát Kušnírových Roman Kvasnica.

Polícia donedávna pracovala s verziou, že vraždil bývalý profesionálny vojak Tomáš Sz. a jeho bratranec Marček fungoval len ako šofér. Prehliadli vyšetrovatelia niečo? Kľúčovú úlohu mohol zohrať znalec, ktorý z kamerového záznamu označil osobu blížiacu sa k domu Kuciaka za Tomáša Sz. To vo výpovedi naznačoval aj korunný svedok obžaloby Zoltán A.

Článok pokračuje na ďalšej strane.