Vláda zakázala cestovanie na dovolenky do zahraničia a ani na Veľkú noc neočakávajte uvoľnenie opatrení!

Ľudia počas núdzového stavu nebudú môcť cestovať do zahraničia s cieľom rekreácie. Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii štátny tajomník ministerstva zdravotníctva SR Peter Stachura. Ide o jednu zo zmien, ktorú zaradila vláda do režimu núdzového stavu.

Núdzový stav by mal byť využitý predovšetkým na ukladanie pracovnej povinnosti na zaistenie zdravotnej starostlivosti či na reprofilizácie nemocníc z dôvodu potreby iného druhu lôžok. Tiež na prijatie obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania. Dôvodom je obmedzenie mobility, teda aj sociálnych kontaktov. Práve to vláda považuje za jeden z najúčinnejších spôsobov obmedzenia šírenia ochorenia COVID-19.

Dočasný minister zdravotníctva Eduard Heger na tlačovej konferencii oznámil, že vláda zakáže cestovanie na dovolenky do zahraničia. Cesta do zahraničia z dôvodu rekreácie tak vypadne z výnimiek zo zákazu vychádzania.Vláda si podľa Hegera uvedomuje, že nie je fér, keď ľudia cestujú na dovolenky, ale nemôžu prejsť z okresu do okresu.

Vláda tiež predĺžila núdzový stav o 40 dní. Súčasný núdzový stav mal skončiť najbližší piatok 19. marca, ale vláda na základe epidemiologickej situácie a odporúčaní odborníkov schválila jeho predĺženie. V najbližších 20 dňoch však musí predĺženie schváliť parlament. Ako teda bude vyzerať Veľká noc?

Článok pokračuje na ďalšej strane.