ŠOK v parlamente: Igor Matovič pripustil ODCHOD z funkcie, ak…

Premiér Igor Matovič nastúpil do funkcie počas najnáročnejšieho obdobia, aké si novodobá generácia Slovákov vôbec pamätá. Nástup pandémie koronavírusu si od začiatku vyžaduje siahnutie na dno síl, no premiérove rozhodnutia dokázali už niekoľkokrát poriadne rozvíriť hladiny. Na najnovšie vyhrážky o odchode hnutia Oľano z koalície verejne reagujú aj známi politici.

Tento týždeň sa na poprednom programe vlády nachádza možno najdôležitejšie rozhodnutie koalície a to vymenovanie nového generálneho prokurátora, ktorý sa postaví na čelo ústredného štátneho orgánu a najvyššieho orgánu prokuratúry.

Konflikt medzi sebou netají nielen opozícia s koalíciou, ale aj ona samotná. Potom, čo vláda schválila ďalšie kolá celoplošného testovania, ktoré prebehnú počas troch víkendov, sa voličom prihovoril Igor Matovič s prekvapivým ospravedlnením.

V nočných hodinách bolo odsúhlasené ďalšie kolo plošného testovania na koronavírus, čo vyvolalo u Slovákov vlnu nevôle. Iba pred okamihom sa napokon voličom prihovoril aj samotný premiér, ktorý prostredníctvom sociálnej siete vyjadril svoje ospravedlnenie. Ako prezradil, koaličných partnerov upovedomil, že ak sa situácia medzi nimi nezmení, nemá viac silu ani chuť pokračovať ďalej.

Článok pokračuje na ďalšej strane.