ŠOK v parlamente: Igor Matovič pripustil ODCHOD z funkcie, ak…

“Nedokážem v čase, keď sa Slovensko nachádza v najťažšej situácii od ll. svetovej vojny a stojí zrejme pred najťažšími troma mesiacmi v tomto boji, neustále striehnuť na výpady od brata v zbroji,” narážal na otvorený konflikt s Richardom Sulíkom.

Následne Matovič priznal aj svoje pochybenie pri reakciách na každý podnet, pričom vyzdvihol fakt, že všetci koaliční partneri musia ťahať za jeden povraz, nakoľko aktuálne nejde o naháňanie popularity, ale o životy Slovákov.

“Nedokázal som sa cez to preniesť, lebo to bolo zraňujúce a nepovažoval som to za fér voči mne, nášmu hnuutiu a ostatným dvom koaličným partnerom. Ale uznávam, mal som radšej mlčať, nereagovať, odkusnúť si jazyk a ľudia by si urobili úsudok sami. Ospravedlňujem sa za svoje konanie, prepáčte,” uviedol prekvapivo.

Na záver rozsiahleho statusu vyjadril nádej, že politická scéna bude napredovať ako funkčná rodina a prípadné rozhodnutia či problémy riešiť najskôr tvárou v tvár na koaličnej rade. “A keďže verím, že dobré dohody robia dobrých priateľov … postupne sa, dúfam, opäť z nás s Rišom stanú priatelia, presne tak, ako som ho, aspoň ja, dlhé roky bral,” uzavrel vyjadrenie premiér.