Opitý minister v Bratislave zdemoloval reštauráciu a vyfackal Číňana. Krotila ho polícia!

Svedkovia v opilcovi spoznali Lászla Solymosa
Strážnikom sa muža podarilo dostať do policajného auta, museli neustále dohliadať na to, aby sa politik v podnapitom stave nedostal von. „Spoznali sme ho, bol to minister životného prostredia a podpredseda vlády László Solymos. Na miesto onedlho dorazilo ďalšie policajné auto i sanitka, tá po chvíli zase odišla, “ uviedli svedkovia.

Podľa výpovedí celý incident trval dosť dlho. „Tiahlo sa to asi od piatej hodiny. Začuli sme krik, a tak sme šli von. Minister a ďalší muž na seba kričali, myslím, že niečo rozbili a nechceli za to zaplatiť. Po Číňanoch hádzali peniaze.

„Vykrikoval, že mu umiera matka,“ mladá žena tvrdí, že politik dokonca dal facku jednému z Číňanov . „Jeho kamarát ale Číňana napadol prvý,“ vyhlásila svedkyňa.

Odniesli to sklenené dvere
Policajti situáciu nekomentovali, zhruba po hodine auto aj s ministrom odišlo. V čínskej reštaurácii zostali dvaja strážnici, ktorí zdokumentovali škody. Politik a jeho známy rozbili dvere, na zemi ležali črepy, prevádzka reštaurácie ale nebola prerušená. Zamestnanci podniku neboli schopní presne vysvetliť, čo sa stalo, pretože nevie dobre slovensky.

Reportéri Plus 7 dní vypátrali, že sa politik s priateľom veľmi hádali a začali vyvádzať, až nakoniec rozbili sklenené dvere. Mužskí zamestnanci reštaurácie sa pokúšali zasiahnuť, ale opilci sa nakoniec obrátili proti nim. Po bitke na zemi zostala ležať značková ružová kravata.

FOTOGALÉRIA: