Týnuš Třešničková opísala liečbu v Turecku: Takto vyzerala krátko po popálení

„Najprv som bola prevezená do štátnej nemocnice, kde som to nevidela a bola som len na lôžku. Tam mi dávali prvú pomoc a nebolo to nič príjemné, bola som celý čas pri vedomí, väčšina ľudí upadne do umelého spánku. Dávali mi infúzie a všetko, čo sa bežne pri takomto zranení robí. Ležala som tam ešte nejakú chvíľu a začalo to prichádzať, bola to nepredstaviteľná bolesť, „uviedla Týnuš vo videu.

Bolo veľké šťastie, že sa Týnuš dostala do súkromnej nemocnice, kde je starostlivosť o pacientov na odlišnej úrovni. Bolesť však prežívala veľkú.

„Prvých pár týždňov bolo takmer bezbolestných, tie spáleniny totiž boli tak hlboké, že sa mi spálili aj receptory nervov. Keď sa začali nervy obnovovať, tak boli najviac bolestivé asi práve preväzy. Jazvy mi aj mastili a bolesť z nich som vnímala aj 3 hodiny. Dostávala som aj lieky proti bolesti, „povedala popálená youtuberka, ktorá sa dnes v Česku snaží zbaviť zvyšných následkov.

„Každý deň som sa bála toho nasledujúceho dňa, preväzu, ktorý bude bolieť. Prvé týždne som neudržala nič v ruke, ani príbor, ani telefón. Kŕmil ma priateľ a bol taká moja osobná pomocníčka. Samozrejme mi pomáhali aj zdravotné sestry, kvôli kvapačkám som bola neustále pripútaná k lôžku. Ja mám ale veľmi slabé žily a katéter môžete mať zapichnutý maximálne 3 dni. Ja som ho mala 4 dni, pretože bolo ťažké mi napichnúť žily. Potom ma museli pichať do nôh, „povedala Třešničková.

Počas preväzov dokonca musela byť dvakrát uspaná, pretože čistenie už nezvládala psychicky ani fyzicky. Byť v Turecku niekoľko mesiacov bolo pre Týnuš náročné, priznáva ale, že je za to s ohľadom na liečbu veľmi rada.

„Liečba v Turecku je iná ako v Česku, po operácii, ktorú by som podstúpila tu, by som mala ďalšie jazvy. Preto som vďačná, že som bola tam, „povedala úprimne Týnuš.

Snímku krátko po popálení sa Týnuš rozhodla fanúšikom ukázať z prostého dôvodu – s odstupom času sa vraj snaží incident brať s humorom. „Moja hlava bola ako balón, mala som ju dvakrát takú, ako mám teraz. Skoro nikto ma nepoznal, „uviedla dnes už s úsmevom na perách Týnuš.

FOTOGALÉRIA: