Chudobným hrozí najhorší scenár! Prezidentka Čaputová žiada vládu: Je najvyšší čas riešiť rast cien!

Je najvyšší čas, aby vláda predstavila svoje riešenie v súvislosti s pokračujúcim rastom cien, zdôraznila prezidentka SR Zuzana Čaputová. Podľa analytikov rast cien najviac ukrojí z rozpočtov nízkopríjmových domácností.

Na dvojcifernú medziročnú infláciu 10,4 percenta z marca upozornil Inštitút finančnej politiky Ministerstva financií SR už pred niekoľkými dňami. Situácia, ktorá bola v dôsledku pandémie ochorenia Covid-19 a rastu cien energií, sa po ruskej invázii na Ukrajinu ešte zhoršila.

Takýto rast spotrebiteľských cien zaznamenáva Slovensko prvýkrát po 22 rokoch. Najviac rástli ceny energií, bývania a potravín.

Rastúca inflácia nie je problémom iba pre ekonomiku, vo svojich peňaženkách ju totiž denne pociťuje každý z nás a reagovať na ňu musí aj vládna koalícia. Tá vedie o opatreniach v súvislosti s rastúcimi cenami diskusie, keďže ich názory sa rozchádzajú. Netrpezliví však nie sú už iba bežní ľudia, ale aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá prostredníctvom sociálnej siete odkázala, že…

Článok pokračuje na ďalšej strane.