PEKLO MENOM KOT LAKHPAT: Pašeráčka Tereza pri vstupe medzi väzňov ukázala ako žije v base! FOTO

Pakistan v súčasnosti veľmi usiluje o to, aby sa podmienky v ženskej väznici vylepšili. Už len kvôli tomu, že v Kot Lakhpat je aj niekoľko cudzincov. Keby ste tu nesedeli za pašovanie drog, tak by ste si možno povedali, že väznica pripomína internátne zariadenie v stredovekých kulisách.

Vstáva sa o 5 hodine ráno, obed je o 11 hodine. Ak ženy nemajú od bacharov zadanú prácu, môžu sa družiť a klebetiť. Za niektorými odsúdenými ženami chodia aj deti. Sú aj prípady, že do kriminálu sa dostane tehotná žena.

Cez deň sa ženy môžu pohybovať mimo celu. Po 16. hodine voľnejší režim končí, ženy sa vratia na celu a cez noc sa jednotlivé kóje zamykajú. Tereze Hlůškovej boli pri vstupe do väzenia zabavené predmety, ktoré by jej mohli ublížiť. Prišla o zrkadlo a príbor. Panovali obavy, aby si neublížila. Tiež sa kontroluje, či pri sebe nemá lieky a narkotiká.

Aj v Kot Lakhpat vládnu peniaze, aj keď sa jedná o kriminál. Keď platíte, máte výhody – viac jedla, viac súkromia, dostanete sa napríklad k cigaretám. Ale musíte si vybudovať dôveru a väzby na tých, ktorí sú v tomto pekle s vami. A to je pre cudzincov zložité. Pakistanské médiá písali, že Tereza prijala islam. To je prvý krok k tomu, ako medzi miestnych zapadnúť. Pozrite sa na unikátne snímky, ako sa žije v Kot Lakhpat.

FOTOGALÉRIA: