Zabijak z Nového Zélandu vraždil kvôli tomuto anjelikovi († 11): Vieme, kto to je!

Tarrant spísal 94stránkový manifest, v ktorom do detailu rozoberal, prečo sa chystá vraždiť nevinných.

Smrť dievčatka zo Švédska bola podľa jeho slov rozhodujúcim okamihom. „Ebba Akerlund všetko zmenila“ Jedenásťročná Ebba Akerlund bola jednou z piatich obetí islamského radikála. Neúspešný žiadateľ o azyl z Uzbekistanu Rakhmat Akilov (39) 7. apríla 2017 s ukradnutou dodávkou narazil do davu v rušnej štokholmskej ulici Drottninggatan. Hlásil sa k fanatickému Islamskému štátu . Vtedy sa dostala na pretras aj údajná neschopnosť úradov, Akilov mal byť totiž už v roku 2014 zo Švédska deportovaný späť do Uzbekistanu.

„Vôbec prvou udalosťou, ktorá vo mne začala zásadnú zmenu, bol teroristický útok v Štokholme zo 7. apríla 2017. Už som sa naďalej nemohol k násiliu otáčať chrbtom. V niečom bol tentoraz rozdiel. A ten rozdiel bola Ebba Akerlund … Ebba išla zo školy za svojou mamičkou, lenže ju zavraždil islamský útočník, „ napísal Tarrant vo svojom manifeste.

Mladučká dievčina však nebola jediným človekom , za ktoré sa Tarrant podľa svojich slov pomstil. „Toto robím preto, aby som pomstil stovky, dokonca aj tisícky mŕtvych, ktorí v Európe  kvôli prisťahovalcom zomreli. Aby som pomstil otrokov, ktorí boli v Európe zotročení moslimami, „dodáva“ biely terorista „.

FOTOGALÉRIA: