Ste zdravá, povedali lekári Lucii s rakovinou: Po mesiaci mala nové nádory

Otrasný príbeh o svojom boji s rakovinou zdieľala pred nedávnom Lucie Eckertová, ktorú sledujú tisíce fitness nadšencov. Jej boj s nadváhou bol pre mnohých inšpiráciou, o to viac jej fandia, aby porazila aj omnoho väčšieho súpera – melanóm. Keď už to tento rok vyzeralo, že je konečne čistá, skončila opäť v nemocnici s novým nádorom.

Lucka športovala celý život – aerobik, plávanie, krasokorčuľovanie, volejbal. Ešte na škole bojovala s kilami navyše, ale počas roka zhodila osemnásť kíl a stala sa tak inšpiráciou mnohým ďalším, ktorí mali problémy s nadváhou. Lenže vtedy ešte nevedela, že ju čaká boj oveľa náročnejší.

V júni roku 2015 jej z vnútornej strany stehna vyrezali pehu, lenže nález bol pozitívny. “ M align melanóm dolnej končatiny. Keby som vtedy vedela, ako sa všetko môže znenazdania zosunúť, tak by som svoju chorobu nebrala ako chrípku, viac by som si o nej prečítala a brala ju vážne, “ opísala Lucia.

Rok strávila na liečbe imunoterapia interferónom alfa, výsledky potom vyzerali vraj dobre. “ Nejaký čas som mala pokoj, než sa mi v slabine objavili hrče a ja v marci 2018 som musela podstúpiť ďalšiu operáciu s ortieľom malígny melanóm dolnej končatiny, vrátane bedra, „ vysvetľuje Lucka.

Od tej doby ju liečia v Prahe. Lenže ako sa jej vôbec stačila zahojiť jazva v slabine , objavili sa nové hrče a musela znovu “ pod nôž “ . “ Dodnes spomínam, ako dlho sa jazva hojila, pretože jeden celý cíp jazvy odumrel a koža sčernela. Počas prázdnin som mala metastázy do pečene, pľúc, medzihrudia …. “

Článok pokračuje na ďalšej strane.