Nečakaný záver Matovičovej tlačovky: Novinárka sa ho spýtala, či si poslanci znížia platy!

Nová vláda už naplno zarezáva a pred sebou má hneď jednu z najťažších skúšok, ktoré bude musieť zvládnuť. Šíriaci sa koronavírus totiž predstavuje značné riziko aj pre ekonomiku, ktorá sa môže zosypať.

Premiér Igor Matovič dnes oznámil rozšírenie opatrení na obmedzenie šírenia nového koronavírusu po Slovensku.

Ministerstvo zdravotníctva sa v Bratislave, na strednom Slovensku a na východe pokúsi vyčleniť nemocnice, ktoré budú liečiť iba osoby infikované koronavírusom. Opatrenie má zabrániť kontaminácii ostatných priestorov a nakazeniu zdravotníkov.

V nedeľu budú zatvorené aj obchody s potravinami, drogérie a niektoré ďalšie. Posledný deň v týždni má slúžiť ako sanitárny deň na ich dezinfekciu. V ostatné dni bude naďalej otvorené, takže nie je nutné podnikať nájazdy na tovar v regáloch, no od 9-12:00 hod. budú vyčlenené špeciálne otváracie hodiny pre dôchodcov, po vzore niektorých okolitých krajín.

V radoch bude platiť odporúčanie dodržiavať 2-metrové rozostupy a nosenie rúšok všade mimo svojho bydliska sa stáva povinné. Na viacerých miestach pri vstupoch do podnikov by sa mala merať telesná teplota.

Na záver dostal otázku, ktorú určite nečakal.

Článok pokračuje na ďalšej strane.