CIRKUS rozdelil ľudí: Je to týranie zvierat, kričia jedni! Bez nich to nie je ono, namietajú druhí! Čo vy?

Zvieratá do cirkusu patria! Aspoň toho názoru sú majitelia cirkusov, ktorí sa spojili a protestujú proti novele zákona, ktorú navrhuje ministerstvo poľnohospodárstva. Ak bude táto novela schválená, tak bude platiť zákaz vystupovania zvierat v cirkusoch.

To rozdelilo ľudí na dva nezmieriteľné tábory, pričom jeden si cirkus bez zvierat nevie predstaviť a druhý to považuje za ich týranie

Nápad ministerstva poľnohospodárstva zakázať zvieracie drezúry sa pochopiteľne nepáči majiteľom cirkusov. Tí sa spojili v jeden tím a spoločne bojujú za to, aby zvieratá mohli ďalej v cirkusoch predvádzať tie najšialenejšie kúsky. Najslávnejší „cirkusanti“ dokonca zvolali tlačovú konferenciu, na ktorej zazneli ich názory na vyššie spomínanú novelu zákona. Takisto vydali spoločné vyhlásenie.

Majitelia cirkusov sa zlostia, že s nimi nikto nič nekonzultoval. „Cirkus má tri základné zložky, je to umenie artistov, je to zábava, o ktorú sa starajú klauni, a v neposlednom rade sú to zvieratá. To robí cirkus cirkusom. Cirkus bez zvierat jednoducho cirkus nie je, „.

Článok pokračuje na ďalšej strane…