Vyprážaný syr si občas dopraje každý z nás. Ako však docieliť, aby počas vyprážania syr nevytiekol na panvicu? Prinášame vám šikovné tipy, ktoré vám pomôžu s týmto, ale aj s ďalšími bežnými kuchynskými problémami.
Málo z nás vie o týchto trikoch. Hodia sa každej gazdinke. S týmto budete pre ostatných perfektná v kuchyni a všetko sa Vám vydarí!
Syr vám nevytečie
Základom je kúpiť si dobrý syr na vyprážanie. To je taký, ktorý má vyšší obsah tuku – minimálne 30%. Takéto syry sú krémovejšie a oveľa lepšie držia tvar.
Než sa pustíte do obaľovania, vložte syr na 10 minút do mrazničky. Po obaľovaní sa odporúča dať syr ešte na pár minút do chladničky.
Pri obaľovaní dodržte tento krok: syr obaľte 2x – máte tak istotu, že vám nevytečie.
Vyprážajte VŽDY až vtedy, keď je olej dobre rozpálený. Syr vyprážajte asi 1 minútu z každej strany a následne osušte papierovým obrúskom.