Nezodpovednosť alebo dobrý prístup? Pellegrini odrázda ľudí od testovania!

Po tom, ako sa koronavírusom nakazil líder hnutia ĽSNS Marian Kotleba, došlo k pretestovaniu celého parlamentu. Opoziční poslanci za stranu Smer-SD a nezaradení poslanci za stranu Hlas-SD sa v piatok počas organizovaného testovania poslancov a zamestnancov parlamentu však otestovať nedali.

Poslanci okolo Petra Pellegriniho sa testovania majú zúčastniť v pondelok, kedy sa má konať opakované pretestovanie. V prípade Roberta Fica a poslancov strany Smer-SD to je zatiaľ otázne. Odôvodňujú to odporúčaním hlavného hygienika Jána Mikasa aj nespoľahlivosťou antigénových testov.

“My sa žiadneho cirkusu, ktorý nám tu organizuje Matovič s Kollárom nebudeme zúčastňovať. Máme na to aj iné dôvody,” povedal Robert Fico na piatkovej tlačovke s tým, že má výhrady ku nekvalite antigénových testov a ich nákupu.

Mimoriadne obľúbený Peter Pellegrini si uvedomuje, že má na Slovákov veľký vplyv a že je zrejme väčšina občanov práve na jeho strane. V jojkárskej politickej relácii Na Hrane sa nebál vystúpiť s negatívnym postojom voči celoplošnému testovaniu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.