Toto si pripnite na chladničku, bude sa vám to hodiť. Vyprážaný syr vám už nikdy nevytečie a hrianky nenasajú toľko oleja!

Ďalšie triky do kuchyne:

Aby malo kurča zlatistú kôrku, podlievajte ho počas pečenia tmavým pivom – zároveň mu to dodá aj na skvelej chuti.

Ak sa bábovka nedá vyklopiť z formy, na chvíľu obrátenú formu zabalíme do uteráka namočeného v studenej vode.

Chcete, aby bol váš závin na povrchu zlatistý a krásne chrumkavý? Nie je nič jednoduchšie, ako ho pred pečením jednoducho potrieť žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka.

Ak nechcete, aby hrianky – teda vyprážaný chlieb, nenasiakol toľko tuku, postriekajte ho pred pražením trochou vlažnej vody. Bude chutiť ešte lepšie a nebude taký mastný.

Ak chcete, aby sa s hmotou na prípravu pečeňových knedlíčkov do polievky lepšie pracovalo, nechajte ju 1 hodinu odležať v chladničke.

Chcete nadýchanejší palacinky? Pridajte do cesta perlivú minerálku alebo trochu rumu.

Aby sa ryža nerozvarila, do vriacej vody pridáme lyžicu citrónovej šťavy alebo niekoľko lyžičiek studeného mlieka.

Ak chcete získať perfektne vyšľahaný sneh, bielky musia byť dobre vychladené. V prípade žĺtkov je situácia opačná – vyhovuje im izbová teplota.