Začalo sa NAJNEBEZPEČNEJŠIE OBDOBIE v histórii ľudstva. Prečítajte si toto PROROCTVO!

Aj tí, pre ktorých bola fyzika v škole neobľúbenou, vedia o teórii Stephena Hawkinga a o jeho neuveriteľnom prínose k rozvoju vedy a ľudskosti ako celku.

Fyzik – teoretik verí, že najnebezpečnejšie obdobie pre našu planétu prišlo práve teraz.

Súčasné problémy ľudskosti

Vedec Stephen Hawking sa domnieva, že víťazstvo Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách a vyhlásenie Spojeného kráľovstva o odchode z EÚ je výrazom hnevu ľudí, ktorých opustil ich vlastný vodca.

Toto nás čaká!

Základom súčasného stavu, hovorí Hawkins, sú ekonomické dôsledky globalizácie a rýchleho technologického pokroku. Na základe automatizácie klesá počet pracovných miest, čo zanecháva priestor iba pre kreatívne triedy a manažérov. A toto zvyšuje ekonomickú nerovnosť.

Pri tejto príležitosti, známy fyzik – teoretik hovorí: “Internet umožňuje získať veľké množstvo peňazí pre veľmi malé množstvo ľudí. Žijeme vo svete rastúcej ekonomickej nerovnosti, kde sa stráca nielen životná úroveň, ale stratila sa aj schopnosť ľudí zarábať si na živobytie. Niet divu, že ľudia hľadajú spôsob ako uzavrieť akúkoľvek dohodu. ”

Globálne problémy ľudstva

Vplyvy sú očividné: dedinská chudoba odchádza do veľkých miest v nádeji na lepší život. Ale potom, zistí, že raj, ktorý videli na Instagrame, tam nenájdu. Odchádza do iných krajín v nádeji, že tam nájdu lepší život. Migranti predkladajú veľké požiadavky pre ekonomiku a infraštruktúru krajinám, do ktorých prichádzajú, podkopávajú toleranciu a prispievajú k rastu politického populizmu.

Článok pokračuje na ďalšej strane…