Smutné správy pre fanúšikov: Kráľovná Alžbeta II. zrejme …

Kráľovná Alžbeta II. je už dva mesiace pre koronavírus zavretá v prísnej izolácii na hrade Windsor, stýkať sa nemôže ani s niektorými svojimi najbližšími. Podľa najnovších informácií od životopisca panovníčky to aktuálne vyzerá tak, že v odlúčení od svojej rodiny i kráľovských povinností bude musieť zostať už do konca svojho života.

Andrew Morton hovorí, že kráľovná sa už zrejme k svojmu bežnému životu a plneniu povinností nikdy nevráti, jedinou záchranou by mohla byť účinná vakcína proti koronavírusu. „Je to nesmierne smutné, ale nevidím ako reálne, že by sa kráľovná vrátila k svojej obvyklej práci.

Covid-19 len tak neodíde a bude s nami mesiace, ak nie roky. Pre kráľovnú by bolo príliš riskantné znova sa stýkať s ľuďmi,” uviedol jej životopisec pre denník The Sun.

Vyjadrenie od uznávaného odborníka kráľovskej rodiny veľmi zasiahlo fanúšikov, s ktorými sa vládnuca panovníčka veľmi rada stretávala. S verejnosťou tak bude komunikovať aspoň prostredníctvom videonahrávok. Rovnaké opatrenia zrejme bude musieť znášať aj jej manžel, 98-ročný princ Philip.

FOTOGALÉRIA: