Svedectvo z Prešova: Chcela som odísť z bytu, namiesto schodov tam bola obrovská diera, hovorí. VIDEO

Obyvatelia Prešova sú stále v šoku z tragédie, ktorá postihla miestny panelák. Vybuchol v ňom plyn a následne ho postihol obrovský požiar. Explózia a plamene pripravili o všetko obyvateľku Bibianu (43) a jej otca Jána (74). Z tohto svedectva sa tají dych.

V čase tragédie bola žena so svojím otcom v byte situovanom na 8. poschodí. “ Bol to moment. Najskôr sme cítili tlakovú vlnu, potom prišla ohlušujúca rana. Tušila som, že to vybuchol plyn, pretože v našom bloku menili chlapi elektrické káble a dosť bol cítiť zápach plynu. Najskôr sme sa dozvedeli, že robotníci mali pri výkope poškodiť potrubie. No namiesto toho, aby odstránili plyn, tak vyčkávali. A to je výsledok, „povedala webu Pluska.sk značne rozrušená Bibiana.

Jeden zo susedov sa domnieva, že v uzavretom priestore niektorých z bytov alebo v hornej časti chodby sa nahromadil plyn a možno zazvonenie alebo rozsvietenie svetla spôsobilo iskru a došlo k výbuchu. “ Ja som v prvom momente začala hľadať otca. Tak, ako sme boli oblečení, sme utekali k dverám a tam …

Zistila som, že vonku je namiesto schodov jedna veľká diera a hore tiež, bola vidieť obloha. Vrátili sme sa do bytu. V prvom momente som ani necítila strach, akoby sa mi otupili zmysly. Lenže po pár minútach sa v byte nedalo dýchať „pokračuje žena.

Článok pokračuje na ďalšej strane.