Smrť pri jarnom upratovaní: Žena umývala okná, zabila sa pádom zo 7. poschodia

Pre ženu v Brne sa stalo osudným umývanie okien. Gazdinka pri ňom vypadla z okna svojho bytu na siedmom poschodí a spôsobila si zranenia nezlučiteľné so životom. Polícia vylúčila cudzie zavinenie.

K tragédii došlo v piatok krátko po poludní na brnenskom sídlisku Vinohrady. Žena stredného veku vypadla z okna svojho bytu na siedmom poschodí na ulici. Nepomohla pomoc prítomných ľudí ani záchranárov.

„Jej zranenia boli príliš vážne a napriek všetkej našej snahe im na mieste podľahla,“ cituje server Novinky.cz hovorkyňa záchranárov Michaelovi Bothová.

Server Brnenská drbna tvrdia, že žena pred pádom umývala okna svojho bytu. Polícia však túto informáciu zatiaľ nepotvrdila, ani nevyvrátila. „S najväčšou pravdepodobnosťou však môžeme vylúčiť cudzie zavinenie,“ uviedol pre Novinky policajný hovorca Petr Vala.

Pád z hradieb
Veľké šťastie mala oproti nej sedemnásťročná dievčina, ktorá sa v nedeľu 4. apríla ráno zrútila z pätnásť metrov vysokých hradieb pod brnenským Petrovom potom, čo popíjala víno a zaspala na rímse.

Dievča skončilo v nemocnici so stredne ťažkými zraneniami hlavy a končatín. Nechýbalo pritom veľa a mohlo byť horšie. „Dievča mala krvácajúce šrámy na hlave a očividne poranenú nohu. Hliadke sa sťažovala na bolesti celého tela. Strážnici jej poskytli prvú pomoc, udržiavali ju pri vedomí a trpezlivo ju upokojovali.

Posádky zdravotníckej záchrannej služby dorazili počas chvíle a okamžite začali dievčinu ošetrovať,“ opísal udalosť hovorca brnianskej polície Jakub Ghanem.

Strážnici sa podľa Ghanema snažili pred príchodom sanitky kvôli medikácii zistiť, či sedemnásťročná dievčina pila počas rána nejaký alkohol. „Sama síce opakovane tvrdila, že nie, ale jej kamarát po naliehaní hliadky priznal, že si v parku dávala víno. Svoje zistenia teda povedali strážnici zdravotníkom a tí dievčinu po poskytnutí neodkladnej starostlivosti previezli do detskej nemocnice,“ uviedol hovorca.

Čo z toho vyplýva? Radšej sa venujte počítaču, IT službám, home officu, alebo využite popri svojej práci SEO služby. Aj keď vaše okná nebudú najčistejšie, aspoň budete v bezpečí.