Rómka z nakazenej osady má toho dosť: TOTO požaduje pre svoju rodinu!

Mnohé rómske osady sú momentálne v izolácií potom, čo boli niektorí obyvatelia pozitívne otestovaní na ochorenie COVID-19. Potraviny a hygienické pomôcky im zabezpečujú obce v spolupráci so štátom.

Okolo 6000 ľudí v piatich rómskych lokalitách na Spiši je v karanténe, potvrdili primátorka Krompách a starostovia obcí Žehra a Bystrany v okrese Spišská Nová Ves.

Je vyčlenený potrebný počet príslušníkov PZ, ktorí v súčinnosti s Armádou SR dohliadajú na to, aby nedošlo k pohybom osôb, ktoré sa majú zdržiavať v uzavretých osadách. „Týmto osobám je, samozrejme, zabezpečený aj prísun potravín a liekov tak, aby z uvedených osád nemuseli odchádzať za nákupmi. Aj napriek počiatočnej nervozite zo strany obyvateľov osád a snahe nájsť spôsob, ako z uzavretej osady odísť, je v súčasnosti situácia pokojná, naďalej však monitorovaná,“ uviedla.

Televízia Markíza sa v najnovšej reportáži zamerala na rómske osady na Spiši, pričom išlo o obce Krompachy, Žehra a Bystrany. Situácia na týchto miestach je výrazne podobná, keďže hlavným zámerom osadníkov je snaha dostať sa z izolácie. Polícia tak musí byť nesmierne ostražitá.

Niektorým totiž absolútne nestačia zásoby jedla a dožadujú sa predovšetkým jednej suroviny…Akej?

Článok pokračuje na ďalšej strane.