Rómka z nakazenej osady má toho dosť: TOTO požaduje pre svoju rodinu!

,,To nezvládnem. Včera som odpadla, lebo som nemala mäso. Som tu prišla oznámiť, že mäso nemáme… My potrebujeme mäso. 5-krát denne po 10 deka,“ povedala Lýdia v rozhovore pre markizu.sk, pričom žiadala pre svoju rodinu iba jediné. Žena sa však musí zmieriť so štandardnými zásobami jedla, ktoré dostáva každý obyvateľ osady.

Prítomnosť koronavírusu potvrdili v ďalšej osade na juhu Slovenska. Pozitívny test mal pacient v osade Domky pri Kozárovciach v okrese Levice.

Zatiaľ ide o jeden prípad. Nemocnica Levice v stredu zrealizovala plošné testovanie obyvateľov osady. Testovanie vykonali dve mobilné odberové jednotky vrátane odborne vyškoleného personálu v spolupráci s pracovníkmi laboratória Agellab zvolenskej nemocnice.

Osada pri Kozárovciach je od utorka v karanténe a stráži ju polícia. Testovanie sa zrealizovalo v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva, hlavným lekárom Nitrianskeho samosprávneho kraja, polície a zástupcov obecného úradu. Všetky vzorky budú testovať v laboratóriách Agellab v Nemocnici Zvolen.