Otec skolaboval za volantom! Len 13 ročný Ľuboš pohotovo zareagoval. „Je to hrdina“ tvrdí otec

Tridsaťpäťročný Lubomír Reha viezol v aute svojho syna Ľuboša (13), keď za volantom náhle skolaboval a omdlel. Z úst mu začala tiecť krv a ich vozidlo sa začalo rútiť z kopca do protismeru. Duchaprítomný Luboš však nezazmatkoval!

Ľuboš s otcom boli na rodinnom výlete, keď k desivému momentu došlo. „Boli sme chvíľu v lese, obaja máme veľmi radi prírodu. Potom sme nasadli do auta a vydali sa domov. Išli sme z kopca, naraz som ale úplne stratil kontrolu nad riadením. Pamätám si, až keď som hovoril s policajtmi a ľuďmi zo záchranky. To som ešte nevedel, že ma postihol epileptický záchvat,“ opísal preťažkú ​​chvíľu z konca januára Ľubomír Reha.

Jeho anjelom strážnym sa v tú chvíľu stal syn Ľuboš, ktorý sedel vedľa neho na sedadle spolujazdca. „Tatko mal naraz oči hore, díval sa úplne neprítomne a mal zaklonenú hlavu. Bolo to fakt strašné, ale musel som niečo robiť.“ opísal Ľuboš desivý okamih.

V protismere ich míňali iné autá a po chodníku okolo prechádzali ľudia. Vďaka jeho duchaprítomnosti sa ale nikomu z nich nič nestalo. Chlapec potom zvládol otcovi ešte privolať pomoc.

Článok pokračuje na druhej strane.