NECHUTNÉ priznané DETAILY vraždy Kuciaka ZVEREJNENÉ! Brutálna poprava trvala iba pár minút!

Pri detailoch vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27) mrazí! Špecializovaný trestný súd včera zverejnil zdôvodnenie, prečo zobral štvoricu obvinených do väzby. Obsahuje podrobný opis príprav, dohôd o odmene aj vykonania úkladnej vraždy. A čo je takisto šokujúce: po tom, ako sa o smrti snúbencov začalo viac hovoriť, obvinení si mali vypýtať ďalšie peniaze. Aj ich dostali!

Chladnokrvná vražda novinára a jeho priateľky je v štádiu vyšetrovania, no po zadržaní štyroch podozrivých polícia s prokurátorom odhalila nechutné detaily ako aj to, akým spôsobom poprava prebehla.

Zoltán A. mal dostať od Aleny Z. návrh na zbavenie sa Jána Kuciaka, za čo mu sľúbila odpustenie 20-tisícového dlhu a ďalších 50-tisíc k tomu (z toho si chcel Zoltán nechať ďalších 10-tisíc a po 20 rozdeliť vykonávateľom).
Vrah Tomáš S. s Miroslavom M. vraj spočiatku netušili, že pôjde o novinára a Zoltánovi mala Alena ukázať fotku, osobné údaje a adresu Kuciaka. Najatí vrahovia si dom vo Veľkej Mači obhliadli spolu sedemkrát, pričom striedali autá a hľadali možnosti príchodu a úniku z domu po vykonaní vraždy. Bližšie sa k domu dostali 10. februára a 15. už nacvičovali presnú trasu, kadiaľ uniknú.

Miroslav sa s Tomášom stretli v inkriminovaný deň 21. februára o 16.40, vypli si mobily a zapli tie “pracovné”. Všetko dohadovali pomocou zakúpených mobilov za 80 eur. Tomáš vystúpil z Citroenu Berlingo o 18.28, prešiel ku Kuciakovmu domu, kde sa ukryl a čakal až do 20.21 hod. Bez použitia násilia vošiel do domu cez vchod a strelil jednu ranu do hlavy Martiny Kušnírovej a dve rany do hrudníka Jána Kuciaka. O štyri minúty bolo po všetkom a Tomáš odišiel k miestnemu ihrisku, kde ho po prezvonení čakal Miroslav. Dvojica svoje “pracovné” mobily vypla okolo desiatej večer a okamžite dorazili za Zoltánom s oznamom, že vec je vybavená.

Článok pokračuje na ďalšej strane…