Hrôza slovenských nemocníc: Mamička čakala 7 hodín na pohotovosti so synčekom (4). Otrasný koniec

V médiach ešte stále rezonujú nedávne kauzy zo slovenských nemocníc, kedy ľudia upozorňujú na neľudské praktiky lekárov a už tu máme ďalšiu nepríjemnú skúsenosť. Tentokrát sa nahnevaná mamička Sandra podelila o jej hroznú skúsenosť na pohotovosti so synčekom (4).

Sandra so svojím 4-ročným synom, bola nútená ísť na pohotovosť pretože mu teplota neprestáva stúpať ani po dlhom snažení utíšiť ju. To ešte ale netušila, čo bude nasledovať.

Po zdanlivo nekonečnom, 7 hodinovom čakaní odchádza aj so synčekom a šokujúcou diagnózu, zápal pľúc.

Vyjadrenie nahnevanej mamičky:

,,Toto je vizitka slovenského zdravotníctva. Chrípková epidémia, črevná chrípka, angína…. Sedím so štvorročným synom, ktorý má 39.8 teplotu a zvracia na pohotovosti na bratislavských Kramároch, pred nami je cca 30 ľudí. Lístky s poradovým číslom rozdali do 100 a šli od začiatku. My máme číslo 11.

Jedna jediná ambulancia je otvorená aj napriek tomu, že vedia, aká je epidémia. Sú tu malé detičky, nevládne s vysokými horúčkami. A je len jedna ambulancia. Nehovoriac o tom, že sem nejdú ani trolejbusy, lebo kvôli počasiu sú proste odstavené. Tlieskam tomuto štátu. Ale pohotovostný poplatok hneď pri príchode si nezabudli vypýtať a za parkovisko sa nedoplatíme.” 

To ale nieje všetko. To najhoršie Sandru a jej synčeka ešte len čakalo.

Článok pokračuje na druhej strane.