Čo na obed:
- Ryža je výborná surovina, bohatá na sacharidy, vitamíny a energiu. Najlepšie je hnedá ryža, ktorú si môžete dopriať s kuracím soté, namiesto soli ochucujte sójovou omáčkou a mletým čiernym korením.
- Dusená kapusta hovädzím mäsom.
- Pohánka je tiež výborná príloha, ak chcete schudnúť. Zmiešajte ju so zeleninou restovanou na cesnaku a trochou tvrdého syra.
- Rizoto s hráškom a tuniakom, prípadne kuracím mäsom.
- Cestoviny z celozrnnej múky s kuracím mäsom, olivami a paradajkami.
- Plnené kapustné listy mletým mäsom a ryžou – bez ďalšej prílohy.
Variácie desiaty:
- Pohár ovocia.
- Upečené jablká s tvarohom.
- Nekvasený chlieb a tzatziky omáčka.
- Ovsené vločky sa strúhanou mrkvou a jablkom.
- Nízkotučný tvaroh s kokosom.
- Nízkotučný tvaroh s trochou medu a kyslým ovocím.
Čo na večeru:
- Šalát z kuracieho mäsa a čerstvej zeleniny, pokvapkaný olivovým olejom.
- Nekvasený chlieb s mozzarellou, morčacie šunkou a paradajkou.
- Kuracia pečienka restovaná s hrachom a paradajkami.
- Pečený pstruh na masle so zeleninou.
- Šalát s orechmi a ľahkou jogurtovou zálievkou.
- Variácie kapustných šalátov, ale bez majonézy – nahraďte ju jogurtom, prípadne kyslou smotanou s nižším obsahom tuku.
Dôležité je aj to, aby ste sa ani zdravou stravou nikdy neprejedali. Ja radím mojim klientom, aby si na jedlo vždy dali aspoň 15-20 minút času, nejedli nikdy pred počítačom ani televíziou a pokiaľ je to možné, pustili si počas stolovania vážnu hudbu. Je dokázané, že pri nej človek jej pomalšie, jedlo si lepšie vychutná a nemá sklony prejedať sa.