Špičkový dietológ poradil jednoduchú vec, vďaka ktorej vám ubudne z brušného tuku. Za toto mu klienti platia veľké peniaze, vy to máte zadarmo!

Stačí, keď v strave zmeníte len pár vecí a dokáže to úžasne pomôcť vášmu tráveniu. Takto sa môžete zbaviť množstvo uloženého tuku a zabránite tomu, aby ho telo ukladalo.

A ešte jedna dôležitá vec, ktorú ľudia častokrát ignorujú – soľ a nadmerné solenie je počas chudnutia rovnakým nepriateľom ako cukor a nadmerná konzumácia sladených dobrôt.

Dajte na tieto kombinácie jedál.

Jedálniček na týždeň:

Variácie raňajky (najdôležitejšie jedlo dňa):

  • Ovsené vločky s orechmi, trochou vanilky a hrozienkami – ideálne bez mlieka, masla a medu. Hrozienka môžete pred konzumáciou namočiť do horúcej vody, napučia a budú ešte sladšie.
  • Praženica so zeleninou, môžete na prípravu použiť rastlinný olej, ale v čo najmenšom množstve a ideálne olivový olej.
  • Pečivo si môžete tiež dopriať na raňajky, avšak vymeňte klasický chlieb z kvásku, za nekvasený – napríklad írsky chlieb. Dajte si k nemu kuracie mäso, nízkotučný tvaroh (namiesto syra, ak syr tak s nižším obsahom tuku) a paradajky.
  • Uberte aj na vašej spotrebe kávy. Raz za týždeň si môžete dopriať aj viac šálok, zvyšok týždňa je dobré sa jej vyhýbať, prípadne, dať si len jednu šálku.
  • Zdravé lievance bez múky a cukru – múku vymeňte za zomleté ovsené vločky, zmiešajte ich s nízkotučným tvarohom, vajíčkom a roztlačeným banánom. Namiesto vyprážania ich pripravte v rúre.
  • Takto pripravíte aj palacinky, namiesto múky vyberte ovsené vločky. Pripravte ich na panvici, ktorú najskôr prejdite rozkrojeným zemiakom, palacinky sa nepripália ani bez tuku.
Článok pokračuje na ďalšej strane …