Matovič si opäť rýpol do prezidentky: Prezidentka zneužíva pandémiu na…

Vláda v nedeľu neskoro večer zverejnila zoznam nových opatrení, ktorými sa bude krajina riadiť od 3. marca. Premiér Igor Matovič ešte pred sľubovanou tlačovou konferenciou o prísnejšom lockdowne kritizuje na Facebooku opozíciu aj prezidentku.

V nedeľu (28. februára) sa Igor Matovič i Zuzana Čaputová objavili v diskusných reláciách slovenských televízii. Kým premiér bol hosťom Norberta Dolinského na TA3 V politike, prezidentku privítal Michal Kovačič v markizáckej relácii Na telo.

Matovič stále tvrdí, že keď sa vlani testovalo plošne, tak počet nakazených klesol. “Od začiatku decembra počet pacientov v nemocniciach stúpa,” povedal premiér. Podľa neho neklesajú počty ľudí ani potom, ako začal platiť COVID automat. Za problematickú označil aj britskú mutáciu ochorenia.

Podľa premiéra ľudia považujú testovanie za bezpečné a len nízke percento ľudí uviedlo, že by sa mohli nakaziť pri testovaní. Odvolával sa pritom na prieskum. Za problém označil ľudí, ktorí nedodržiavajú opatrenia. Slovensko má podľa neho smolu aj v tom, že veľké množstvo ľudí nemôže pracovať z domu a musia chodiť do práce, čím sa zvyšuje mobilita.

Článok pokračuje na ďalšej strane.