Postup:
Na prípravu takejto náplne nepotrebujeme čerstvé pečivo. Dokonca je najideálnejšie, ak použijeme starší chlieb, rožky alebo žemle. Tie si najprv nadrobte do väčšej misky.
Pridajte vajcia a všetko poriadne premieste. Nakrájajte petržlenovú vňať na jemno a pridajte k zmesi vajec a pečiva.
Masu osoľte a pridajte korenie podľa chuti. Rovnako k zmesi pridajte najemno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Znovu všetko dôkladne premiešajte.
Na záver pridajte trošku vývaru, v zábislosti od hustoty masy. Celá mäsa by nemala byť príliš riedka, skôr vláčna a „šťavnatá“.
Túto zmes uložíme vo forme valčeka na potravinársku fóliu a zrolujeme. Konce fólie poistíme gumičkou a takto pripravenú plnku vložíme do horúcej polievky. Polievka však nesmie vrieť! Varíme približne 15 až 20 minút. Následne z polievky vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť a krájame na kolieska.
Želáme vám dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho medzi vašich priateľov 🙂