Vyprážaná cuketa nemá šancu, toto je najväčší hit celej sezóny: Zabodujte s cuketovými peniažtekmi na plechu.

Postup:
Cuketu pomocou škrabky ošúpeme, osolíme a posypeme drvenou rascou. Cuketu obalíme v trojobale – (do vajíčka pridáme aj nasekané bylinky) na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho olejom a naň ukladáme obalenú cuketu.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút, po 10-tich minútach kolieska poprevraciame.

Piecť na plechu možno aj celkom bez oleja, prípadne plech potrite trochou oleja potom sú cuketky chrumkavejšie.

Cuketa v cesnakovom cestíčku

Takto pripravená cuketa sa dá vyprážať aj piecť. Do pečenej verzie pridajte do cestíčka viac múky a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190 stupňov. Cuketu je potrebné počas pečenia obrátiť, odporúčam tiež pridať do cestíčka aj trochu oleja.

Potrebujeme:
20 dkg jogurtu
10 dkg hl. múky
1 stredne veľká cuketa
2 vajcia
Petržlenovú vňať
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
olej

Postup:
Umyte cuketu, osušte ju a rozrežte hrubšie krúžky. Ak chcete, môžete osoliť, ale nie je to potrebné. Jogurt jemne premiešajte s múkou, cesnakom, vajcom, soľou a korením, potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť malým množstvom mlieka. Namočte cuketou do tejto zmesi a dajte do chladničky aspoň na pol hodiny. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov, počas pečenia obrátime.