Ako nedostať RAKOVINU: Zjedzte každý deň aspoň 1 z týchto 6 potravín

2. Huby
Huby sa používajú v tradičnej čínskej medicíne už veľmi veľa rokov. Ich najčastejšie využitie je na vyvažovanie imunitného systému a na pomoc pri zlepšovaní funkcií telesných orgánov.

Ide hlavne o medicínske huby ako:

Maitake
Shiitake
Portobello
Agaricus Blazei Marrai
Hliva ustricová
Čaga (Ryšavec šikmý)

Všetky z nich obsahujú veľmi cenné látky nazývané beta-glukany, ktoré sa považujú za priamu výživu bielych krviniek, teda hlavných predstaviteľov imunitného systému.

Ukázalo sa, že dokážu tiež výrazne znížiť nežiaduce účinky konvenčnej onkologickej liečby (chemoterapie a ožarovania), ako sú nevoľnosti či vypadávanie vlasov.

Dokonca sa v štúdiách ukázalo, že ich vplyvom došlo k zmenšeniu nádorov až o 70%.

3. Purpurové potraviny
Potraviny s purpurovou farbou sú pre vaše zdravie veľmi prínosné.

Tmavo purpurové hrozno, purpurový baklažán, čučoriedky, cvikla, slivky a čerešne, všetky obsahujú obrovské množstvo antokyanínov.

Antokyaníny sú známe tým, že zabíjajú rakovinové bunky. Taktiež podporujú činnosť vnútorných orgánov a zvyšujú imunitu.

4. Semená a orechy
Orechy, ako napríklad mandle alebo para orechy, obsahujú selén, ktorý je silným protirakovinovým agentom.

Také slnečnicové alebo tekvicové semienka sú zasa bohaté na vitamín E a zinok.

Vitamín E posilňuje váš imunitný systém, kým zinok napomáha absorpcii vitamínu C a plní tiež niekoľko ďalších dôležitých funkcií pri podpore imunity.

5. Čaj z čajovníka (čierny, zelený)
Čaj z čajovníka obsahuje látky známe ako katechíny. Ide o zlúčeniny, ktoré zastavujú rast nádorových buniek a chránia pred genetickými mutáciami, ktoré by mohli viesť k rakovine.

Ukázalo sa, že pravidelná konzumácia zeleného čaju znižuje riziko rakoviny žalúdka v porovnaní s tými, čo ho nepijú. Štúdie tiež zistili, že pravidelní popíjači čaju majú znížené aj riziko rakoviny prsníka, hrubého čreva, prostaty, vaječníkov a pľúc.

Okrem zeleného čaju majú protirakovinové účinky aj ostatné druhy čajov – biely, čierny či oolong zelený.

O tom, čo všetko dokáže zelený čaj, sme písali v článku: Pozrite sa, čo dokáže spraviť jedna šálka zeleného čaju s vaším telom.

6. Žltá a červená paprika
Žltá a červená paprika sú plné vitamínu C, beta-karoténu a ďalších prospešných látok s protirakovinovými účinkami, ktoré posilňujú váš imunitný systém a neutralizujú toxíny.

Ďalšími zdrojmi hodnotných látok s protirakovinovým účinkom sú aj sladké zemiaky, mrkva a sušené marhule (nesírené).

Záver
Samozrejme, potravín s protirakovinovými účinkami je omnoho viac.

V tomto článku sme sa snažili priniesť aspoň tie bežné, ktoré by nikto z vás nemal mať problém zaradiť do svojho každodenného jedálnička.

ZDROJ: vylectese